Начало Автомобилни новини Renault стартира производството на Fluence в Малайзия

Renault стартира производството на Fluence в Малайзия

30
0

Renault ще стартира производството на модела си Fluence в Малайзия. Компанията сключи споразумение с Tan Chong Motors Holding Berhad.

Посредством увеличеното си присъствие в страната френският производител ще засили познаваемостта на марката не само в Малайзия, но и в цяла Южна Азия. Регионът е със сериозен потенциал за растеж на продажбите.

Малайзия е третият по големина пазар в района след Тайланд и Индонезия. През последните 30 години растежът там е средно с около 5% годишно. През миналата година увеличението бе с повече от 5% с общи продажби от 645 000 автомобила.

Освен с производство Renault ще засили присъствието си с увеличение на търговската си мрежа, като целта е дилърствата да станат 25 до 2016 г. Марката работи с Tan Chong Motors от 2003 г.

През последните години брандът започна да гради имидж посредством Megane Renault Sport (в продажба от 2010 г.) и Clio Renault Sport. В Малайзия се предлага още Koleos. Fluence е нова стъпка в стратегията на Renault за разширяване на международни пазари. Планирано е въвеждането и на други модели, които да отговорят на изискванията на местните потребители.