Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено не отписва Магнусен и Палмър за 2017 г.

Рено не отписва Магнусен и Палмър за 2017 г.

64
0

Управляващият директор на Рено Сирил Абитебул заяви, че не отписва сегашните пилоти на екипа Кевин Магнусен и Джолион Палмър като варианти за титулярните места и за 2017 г. В последно време се тиражират най-различни информации за вероятните състезатели на френския тим за следващия сезон, като сред спряганите кандидати са имената на Серхио Перес, Валтери Ботас и резервния пилот Естебан Окон, който до края на сезона ще кара за Мейнър.

До момента през годината Магнусен веднъж завърши в зоната на точките, като стана 7-и в Русия, докато Палмър за момента не е печелил точки. Смята се, че именно последният е по-застрашен да загуби мястото си в екипа от Енстън. Според Абитебул и двамата се справят добре, имайки предвид машината, с която разполагат. Според него не е задължително в екипа да бъде наета голяма звезда в бъдеще.

„Надявам се, че хората осъзнават, че не отписваме сегашната си двойка пилоти, обясни Сирил. – Ще трябва да видим как ще се развие сезонът, но те се справят добре с техническата апаратура, която им е предоставена. В бъдеще ще ни е нужен лидер.

Но Ред Бул избра Фетел, като той не беше световен шампион. Те също не бяха шампиони, но израснаха заедно. Гледаме към това да намерим нашия Фетел на бъдещето, да се развием заедно и може би да станем шампиони заедно. Не мисля, че в модерната Ф1 е абсолютно задължително да се купува действащ шампион.”