Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено пак се извиняват на Ред Бул

Рено пак се извиняват на Ред Бул

70
0

Соченият за фаворит в Белгия екип на Ред Бул класира и двамата си пилоти в топ 10 в днешната квалификация на Спа-Франкоршамп. Осмо и девето място обаче са доста по-назад от очакваните позиции, признаха от отбора.

– Доста интересна квалификация, но очевидно не от най-добрите за нас. За съжаление допуснах грешка в последната си бърза обиколка. Изпуснах задната част в 14-и завой и загубих много скорост, така че нямаше никакъв смисъл да я довършвам – обясни Себастиан Фетел.

На Марк Уебър пък не му вървеше от сутринта, след като пропусна последната свободна тренировка и смени двигател преди квалификацията. Въпреки това очакваше да е по-бърз следобед, което не се случи.

– Доста момчета бяха прекалено бързи за нас днес, а това показва колко сложна е играта. Смяната на мотора не повлия върху представянето и резултатите ни днес. Причината за нея бе, че искахме да направим някои проверки по агрегата, с който карах сутринта. Изглежда всичко е наред. Но бяхме доста уверени преди началото на сесията – бе коментарът на австралиеца.

На Фабрис Лом, който отговаря за двигателите Рено в екипа пък, отново му се наложи да се извинява. След като вчера изрази съжалението си за повредите, нападнали Фетел, днес той направи същото и по адрес на Уебър.

– Мога единствено да уверя Ред Бул и хората, които искат да ни победят, че никога няма да се откажем – и когато черният облак, надвиснал над нас, отмине, ще се борим здраво! – допълни особено емоционално Лом.