Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено предпазливи в очакванията си за Гран при на Сингапур

Рено предпазливи в очакванията си за Гран при на Сингапур

37
0
Джеймс Алисън

Техническият директор на Рено Джеймс Алисън е предпазлив в прогнозите си за представянето на отбора в Сингапур, но се надява Бруно Сена и Виталий Петров да продължат да показват напредъка на R31. Тимът е пети в класирането при конструкторите 6 старта преди финала на сезона със 70 точки – 38 по-малко от на Мерцедес.

– Беше ли цялостното представяне на отбора на Монца знак, че отборът вече се справя и върви в правилната посока?

– Представянето ни бе далеч от изумително, но мога да го нарека поне прилично. Вече две поредни състезания автомобилът ни изглежда върви с по-добро темпо, отколкото в предходните стартове, а това подсилва увереността ни, че вървим в правилната посока.

– Адаптира ли се напълно Бруно Сена към R31?

– Няколко обещаващи таланта и кариери бяха лошо повлияни от подобни включвания в надпревари по средата на сезона. Настоящите правила в F1 означават, че Бруно нямаше истински шанс да свикне с автомобила преди първия си уикенд като титуляр. Преди имаше само една тренировка с R31 и впечатли всички ни с начина, по който оползотвори дадената му възможност първо на Спа, а след това и на Монца.

– Сингапур е различно предизвикателство спрямо последните стартове. Какво включва подготовката?

– Интересно е как отиваме в съвсем различна част на света и оставаме на европейско време. Температурите на трасето са предизвикателство, тъй като падат след залез слънце, а по принцип се случва точно обратното. Надпреварата е на изкуствено осветление, изисква се максимално аеропритискане за колите, добра работа на спирачките и по трасето има някои сериозни неравности.

– Пистата в Сингапур като че ли няма да е пасне особено на R31?

– Монако и Унгария не бяха особено добри надпревари за нас, а Сингапур има подобни характеристики на тези две трасета. Чувстваме, че сме подобрили нещата, но е честно да призная, че съм предпазлив. Ако и тук направим хубаво състезание, то това ще означава добри представяния и в останалите до края пет старта, тъй като ще сме демонстрирали напредък на три много различни писти.