Начало Автомобилни новини Рено с две премиери на спортна тематика на женевското автошоу

Рено с две премиери на спортна тематика на женевското автошоу

195
0

На автосалона в Женева днес Рено представи два автомобила със спортна насоченост – малкото Клио RenaultSport 200 и по-големия Меган RenaultSport 250.

Меган RS е най-мощният представител от семейството на Меган и ще има за цел да се бори с автомобили от типа на новия Форд Фокус RS.

Koлата има изключително агресивна предница, която се характеризира с огромен въздухозаборник, както и LED дневни светлини. Джантите са 18-цолови и са боядисани в матово черно.

Под капака на Меган RS се намира двулитров турбоагрегат с 16 клапана, мощност от 250 к.с. и 340 Нм въртящ момент. Моделът ще се предлага с два вида окачване. Първото е спортно, но не е прекалено твърдо и позволява автомобилът да се ползва спокойно и за ежедневно шофиране. Второто е доста по-екстремно и е предназначено предимно за каране на писта. И при двата варианта присъстват електронно серво управление и ревизирана система за стабилност, която може лесно да бъде изключена, когато се кара на писта.

Ревизираното Клио RenaultSport пък ще се предлага в две модификации – 200 и 200 Cup.

И двете имат само по 3 ‘коня’ повече от стандартния вариант, но това далеч не е единствената разлика. Има още няколко подобрения, които правят поведението на автомобила доста по-добро, особено при модела 200 Cup.

Докато 200 е предназначен за малко по-комфортна возия, то 200 Cup е направен изцяло за екстремно щофиране. Той има доста по-твърдо шаси, като същевременно е с 36 кг по-лек от 200. Това обаче се е отразило и на оборудването му.

И двата модела имат аеродинамика, която е повлияна от опита на Рено във Формула 1.

Двулитровият атмосферен агрегат има повишена само с 3 к.с. мощност, но пък СО2 емисиите при него са допълнително намалени. Скоростната кутия също е леко ревизирана, като първите три предавки са скъсени, за да може тя да пасне по-добре на колата.

Очаква се и двата модела да излязат на пазара през лятото.

Ето и две филмчета, показващи по-обстойно новите модели: