Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо обмислял варианта Макларън, преди да премине в Рено

Рикиардо обмислял варианта Макларън, преди да премине в Рено

74
0
Даниел Рикиардо,Макларън,Ред Бул

Даниел Рикиардо призна, че е обмислял дали да не премине в Макларън, преди в крайна сметка да реши да отиде в Рено. Австралиецът напусна Ред Бул след 5 сезона и отиде във френския тим, където ще си партнира с Нико Хюлкенберг. Австралиецът заяви, че нещата с Макларън са се развивали добре, но той не е бил окуражен от скоростта на колата в последно време.

„Имах няколко срещи с хората в Макларън и смятах, че те са наистина готини, обясни Даниел пред RACER. – Определено като персонал ги харесах много. Не че не харесвах тези в Ред Бул или някои други, но имах много позитивни впечатления от тези в Макларън. Но беше очевидно, че те не са там, където трябва да бъдат по отношение на представянето и те приемат това.

Изглеждаше твърде оптимистично да отида там в този момент. С Рено говорихме малко. Те ми предложиха оферта и аз си казах: Добре, това е заводски отбор, прогресът, който направиха е добър. Това е солиден договор за 2 години.“

Австралиецът каза още, че в личностно отношение, Макларън би бил добър тим за него и би му паснал. „По отношение на хората, Макларън ми допадаше и беше достатъчно атрактивен вариант както и останалите, каза Даниел. – Но имаше много какво да се желае по отношение на представянето.

В Рено ми показаха какво са свършили за последните 2 години. Тяхната траектория на развитие и подобряване изглежда реалистично, и че работи и ще проработи в следващите години по-пътя, който трябва да извърви. А аз усещах, че имам нужда от промяна.“