Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо очаква с нетърпение домашната си Гран при

Рикиардо очаква с нетърпение домашната си Гран при

458
0
Даниел Рикиардо
Даниел Рикиардо, снимка Ред Бул Контент Пуул

Даниел Рикиардо очаква с нетърпение домашната си Гран при на Австралия. Пилотът на Виза РБ се надява да запише един силен състезателен уикенд, в който да спечели точки и да зарадва всички австралийски фенове, дошли да го подкрепят.

Рикиардо изживя едно трудно начало на сезон 2024. Пилотът на Виза РБ финишира 13-ти в Бахрейн. Седмица по-късно в Джеда той остана 16-ти и дори се завъртя в заключителната фаза на надпреварата. Преди това той беше забавен в бокса заради проблем при смяната на задните гуми. Така той завърши извън зоната на точките за втора поредна надпревара

Началото на сезона определено не мина според предварителните очаквания на Рикиардо. Опитният австралиец няма нито една точка в своя актив и заема 16-то място във временното класиране.

Предстоящият рейс уикенд в Австралия ще бъде изключително важен за Рикиардо. Пилотът на Виза РБ иска да спечели точки и да зарадва всички свои сънародници по трибуните. Един резултат в топ 10 ще помогне на австралиеца да запази мястото си в тима от Фаенца, което може да е под заплаха заради наличието на Лиам Лоусън.

Рикиардо познава отлично пистата в Австралия. Осемкратният победител в F1 няма подиум в Мелбърн, като най-добрият му резултат е четвърто място през сезон 2018. Миналата година той не караше на Албърт парк, но присъстваше в падока на F1.

„Добре, тази седмица се състезаваме в Австралия. Аз съм вкъщи съм, чувствам се страхотно. Времето е слънчево и топло. Нямам търпение да започне състезание №3 за сезона Мелбърн“, сподели Рикиардо.

„Очаквам го с нетърпение. Ще се постарая да направя едно силно представяне. Чувствам го и го усещам в австралийските си вени. Очаквам го с нетърпение. Албърт парк е бърза и дълга писта. Идваме, бейби“, завърши Даниел Рикиардо.

Другият пилот на Виза РБ Юки Цунода също няма точки в своя актив. Японецът заема 18-то място във временното класиране. Целта му този уикенд ще бъде влизане в Q3 и финиширане в топ 10 след развяването на карирания флаг

„Нямам търпение за Мелбърн. Обичам това място, обичам пистата, феновете също. Тук има завои със средна и висока скорост, няколко секции с ниска скорост в последния сектор, така че е малко смесено“, заяви Цунода.

„Миналата година спечелих точки, така че имам добър спомен. Надявам се да успея да го направя отново тази година. Бях доста зает между Саудитска Арабия и Мелбърн“, продължи пилотът на Виза РБ. „Ходих на няколко симулационни сесии за подготовка. Това беше добре и мина също много добре. Ако трябва да съм честен, е трудно да се предвиди как можем да се представим там. Сигурен съм, че ако успеем да го направим перфектно и да максимизираме представянето си, ще постигнем добър резултат.“

„Ще се съсредоточим именно върху това и ще видим как ще се отрази на резултатите. Искам да дам най-доброто от себе си и да се надяваме, че отново ще успеем да преминем през Q3 и да спечелим точки. Това е основната цел. Ще се видим на пистата“, завърши Юки Цунода.