Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо в Q3 след редица промени в Торо Росо STR8

Рикиардо в Q3 след редица промени в Торо Росо STR8

36
0
Даниел Рикиардо

Даниел Рикиардо стигна третата част на квалификацията за Гран при на Абу Даби, като това бе седмо подреждане за него в топ 10.

Австралиецът бе доволен от свършеното, особено след грижите в първите тренировки на пистата Яс Марина.

Достигането на Q3 е чудесно постижение, като се имат предвид трудностите, които изживях, за да настроя колата както исках – още от петъчните тренировки, както и в последната сесия днес. Обиколката ми в Q2 бе добра, но не най-добрата. Затова смятах, че мога да подобря нещата в няколко аспекта в последния квалификационен сегмент. Решихме да направим известна промяна в налягането на предните гуми и това се оказа неправилно решение. Наложи се да работя по-здраво, за да ги загрея. Самият тур не бе твърде лош, но времето така и не се получи – коментира Рикиардо.

Съотборникът му Жан-Ерик Верн завърши четири позиции по-назад (14-ти). Той обясни, че в Q2 е би на път да подобри постижението си, когато блокира колелата в осми завой.

Това помете всякакво предимство, което имах. Срамота е, тъй като всички се трудиха толкова упорито, за да ми дадат добър автомобил. Признавам, че грешката беше моя. Твърде много исках (да се класирам в топ 10) и натиснах прекалено. Положителното обаче, е, че темпото ми е чудесно през целия уикенд досега. С добра стратегия може в надпреварата да компенсираме днешното разочарование – добави французинът.

Техническият директор на Торо Росо Джеймс Кий отбеляза, че и двамата пилоти не са били особено доволни от баланса си вчера. След анализите обаче са направени промени по колите и съответно има напредък.

След квалификацията сме със смесени чувства, тъй като смятаме, че можеше и двата болида да са в Q3. За съжаление Жан-Ерик загуби твърде много в средния сектор. Даниел свърши добра работа, но не можа да повтори най-силното си време от Q2 и затова крайните позиции са по-назад, отколкото очаквахме. Окуражително е да сме пак в Q3. Темпото ни в дълги серии изглежда силно – допълни Кий.