Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо все още не мисли за бъдещето си след сезон 2024

Рикиардо все още не мисли за бъдещето си след сезон 2024

485
0
Даниел Рикиардо
Даниел Рикиардо, снимка Ред Бул Контент Пуул

Даниел Рикиардо все още не мисли за бъдещето си след края на сезона. Австралиецът продължава да е фокусиран върху настоящата кампания в световния шампионат и се надява да подобри резултатите си в най-скоро време.

Договорът на Рикиардо изтича в края на тази година. В момента опитният австралиец кара за Виза РБ заедно с Юки Цунода. Мечтата на Рикиардо е да се върне в Ред Бул и да кара отново до Макс Верстапен

Осемкратният победител в F1 изпитва сериозни затруднения от началото на годината. До момента той спечели точки само в спринта на пистата в Маями. Същевременно Цунода се представя на много високо ниво и се превърна в редовен претендент за местата в челната десетка.

В началото на годината Рикиардо се надяваше да бъде един от претендентите за място в Ред Бул. Но по всичко изглежда, че австрийския отбор ще задържи Серхио Перес за поне още една година. Сега целта на австралиеца е да остане част от Виза РБ и да помогне за развитието на тима.

Бъдещето на Рикиардо във Виза РБ е много несигурно. Говореше се, че той може да бъде заменен още в Маями. Това обаче така и не се случи. Но от друга страна, от Ред Бул не се притесняват от това да сменят пилотите си по средата на сезона. Миналата година австрийската компания освободи Ник де Врис след само 10 старта. На негово място дойде именно Рикиардо.

За момента Рикиардо може да бъде сравнително спокоен за бъдещето си. По време на уикенда в Монако главният изпълнителен директор на Виза РБ Петер Байер заяви, че за момента е доволен от пилотите на тима и не възнамерява да прави промени.

„Мисля, че сме много доволни и от двамата ни пилоти“, каза Байер. Честно казано, не си губим времето с обсъждане на въпроса „ако“ и „когато“. Разполагаме с много силен състав.“

„Разполагаме със страхотен резервен пилот. Имаме и страхотни таланти, които преминават през F2, F3. В момента всичко е насочено към това да се съсредоточим върху представянето. Може би фокусът ни е повече върху Астън Мартин, отколкото върху обсъждането на пилотите“, добави главният изпълнителен директор на Виза РБ.

Думите на Байер успокоиха Рикиардо. Въпреки това пилотът на Виза РБ трябва да намали разликата спрямо Цунода, ако иска да гарантира престоя си в отбора и догодина

„Чудесно е да чуя [това от Байер]. Би било страхотно да остана в тима, но искам да се справям по-добре постоянно. Разликата [с Цунода] е голяма. Може би ще намерим нещо, което [обяснява] защо загубих малко тук или там. Вероятно винаги ще има нещо“, каза Рикиардо.

„Това е F1, която никога не е перфектна. Не съм доволен от тези пропуски. Мисля, че това е нещото, което малко ме разочарова. Отборът е страхотен, подкрепя ме и знае, че мога да го направя“, добави австралиецът.

Рикиардо добави, че тепърва ще види какво ще е бъдещето му в F1. Сега той е насочил фокуса си към подобряване на представянето си в следващите състезания.

„Тази година беше малко по-трудно да се справяме добре във всеки уикенд.  Това е наистина мястото, където се фокусирам сега, за разлика от това да се чувствам прекалено комфортно или да се вълнувам от това, което ще се случи в бъдеще.

„Искам да правя това, независимо дали става въпрос за колата или за мен. Просто искам да се справям по-добре“, завърши Даниел Рикиардо.