Начало MotoGP News Ринс пропуска състезателния уикенд в Германия, на негово място ще кара Гарднър

Ринс пропуска състезателния уикенд в Германия, на негово място ще кара Гарднър

49
0
Алекс Ринс
Алекс Ринс, снимка Ямаха

Алекс Ринс пропуска състезателния уикенд в Германия. Пилотът на Ямаха получи няколко фрактури след инцидент на пистата в Нидерландия, заради които претърпя операция. На негово място ще кара шампионът в Moto2 за 2021 г. Реми Гарднър.

Ринс претърпя тежък хайсайд в началото на Гран при на Нидерландия. Инцидентът стана на първия завой на пистата Асен. Веднага след инцидента Ринс беше закаран в медицинския център на трасето, след което и в болница

Оказа се, че Ринс е получил две малки фрактури на дясната си ръка и една на левия си крак. Състезателят на Ямаха отлетя за Мадрид за допълнителни прегледи, след което претърпя успешна операция на ръката.

Ринс беше планирал да претърпи интервенция, при която да бъде изваден щифт от десния крак, който счупи тежко миналата година по време на спринта в Италия. В крайна сметка обаче това бе отложено предвид факта, че той претърпя друга интервенция.

„Операцията мина добре и сега се прибирам у дома. За съжаление ще пропусна следващия старт, но се надявам да се върна много скоро. Въпреки тази неравност по пътя, мотивацията ни да продължим да работим е по-висока от всякога“, сподели Ринс.

Контузията идва в един изключително труден момент за Ринс. Испанецът изпитва огромни затруднения, откакто се присъедини към Ямаха в началото на годината. До момента Ринс няма нито една класиране в топ 10 е 20-ти във временното класиране. Зад него има само двама титулярни пилоти, които карат мотори на Хонда- Такааки Накагами и Лука Марини.

От Ямаха решиха да използват друг пилот, който да кара заедно с Куартараро. Първият избор на марката беше Кал Кръчлоу. Британецът обаче претърпя инцидент по-рано тази година и все още не е напълно възстановен. Очаква се той да се включи с уайлдкард в домашната си надпревара на Силвърстоун

Отсъствието на Кръчлоу накара Ямаха да се обърне към Реми Гарднър. Австралиецът има предишен опит в MotoGP, след като караше за KTM Tech3 през сезон 2022. За съжаление, той така и не оправда височките очаквания на австрийския производител и беше освободен в края на същата кампания. От 2023 г. насам Гарднър кара мотор на Ямаха в световния Супербайк шампионат (WSBK). По-рано тази година той записа първия си подиум на пистата Асен.

„На първо място, надявам се Алекс да се възстанови бързо и му желая всичко най-добро“, каза Гарднър. „Наистина се вълнувам от това предизвикателство. Искам само да кажа „Благодаря много“ на хората от Ямаха, че ми се довериха да карам този уикенд.“

„Ще го използвам този уикенд, за да се уча. Това е един напълно нов и различен мотоциклет спрямо този, който карам сега. Завръщането в MotoGP за едно състезание винаги е приятно преживяване, така че очаквам с нетърпение да се насладя на този уикенд. Изключително щастлив за тази възможност. Още веднъж голямо „Благодаря“ на Ямаха“, добави австралиецът.