Начало MotoGP News Ринс ще остане в Ямаха до 2026 г.

Ринс ще остане в Ямаха до 2026 г.

31
0
Алекс Ринс
Алекс Ринс, снимка Ямаха

Алекс Ринс ще остане в Ямаха до 2026 г. Това твърди Motorsport. Според информация на авторитетното издание, испанецът е договорил личните си условия с японския производител. Очаква се сделката ще бъде обявена в най-скоро време.

Ринс се присъедини към Ямаха в началото на този сезон. Испанецът подписа едногодишен договор с японския производител. Преди това той прекрати този с Хонда след спорове с висшето ръководство на марката

Бъдещето на Ринс в Ямаха беше под известна въпросителна. Говореше се, че той може да отиде в тима на Прамак и дори да бъде освободен. Но от друга страна, опитът и скоростта на петкратния победител в MotoGP ще са много полезни за развитието на мотора на японците.

Вчера се появи информация на британското издание Motorsport. Според нея, Ринс е постигнал договора да остане част от заводския отбор на Ямаха до края на 2026 г. Очаква се само да бъдат финализирани някои детайли, след което да бъде подписан договора.

„За нас беше важно да дадем приемственост на Алекс. Самият той искаше да продължи с нас, така че постигнахме пълно съгласие той да продължи да работи в отбора“, заяви източник от Ямаха пред Motorsport.com. „Трябва ни само подписа, за да можем да го обявим. Това ще се случи в следващите няколко дни.“

Ринс се присъедини към Ямаха в началото на настоящия сезон. Испанецът замени Франко Морбидели, който отиде в Прамак Дукати. Очакванията бяха Ринс да помогне за развитието на Ямаха и да се бори за места в челото на колоната.

За нещастие, нещата не се развиха според предварителните очаквания. Ринс изпитва огромни затруднения с мотора на Ямаха и няма нито един резултат в челната десетка досега през сезона. Най-добрите му класирания бяха 13-ти места в Портимао и Херес.

Миналия уикенд Ринс претърпя катастрофа в началото на състезанието в Нидерландия. Пилотът на Ямаха претърпя контузия на дясната ръка, заради което бе опериран. Така той няма да кара в Гран при на Германия. На негово място Ямаха извика Реми Гарднър. Австралиецът кара мотор на японците в WSBK.