Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг: Тренирах многократно стартове, но тук ще е трудно

Розберг: Тренирах многократно стартове, но тук ще е трудно

46
0

Нико Розберг заяви, че е тренирал многократно стартове от началото на уикенда в САЩ, но пистата край Остин е много специфична със сериозното изкачване към първия завой и той не е уверен, че изобщо някой може да е сигурен, че е напълно готов за процедурата по стартиране при положение, че в повечето случай тя се прави от пита, а там има разлика със същинското трасе.

На него пък има сериозна разлика в левите и десни позиции заради различното количество гума и той не е в изгодна позиция, но в предишните издания на надпреварата той печелеше пола и губеше състезанието от Хамилътън и сега се надява тенденцията да се обърне.

„Нямаше нищо специфично, отговори Нико на въпрос защо губеше време в първия сектор и по-специално завой 1. – Просто предпочитам сектори 2 и 3.“ Нико отново заяви, че ще се бори за победата утре, а не за втората позиция, която може да го приближи до световната титла, а състезанието ще е много интересно като стратегия.

Хамилтън от своя страна работи миналата седмица в завода на екипа в Бракли именно по старта си и самата система трябва да е подобрена за старта утре. Люис заяви, че няма притеснения относно проблемите с горивната система от вчера и баланса в работата на спирачките, като смята че всичко вече е зад гърба му и настройките са намерени абсолютно точно.

„Чувствам се много добре, каза още британецът. – Това е първата ми полпозиция на тази писта, каза още Хамилтън, който записа най-бързата обиколка в историята на това трасе. – Благодаря на феновете за подкрепата и всички, който дойдоха тук. Надявам се утре да направим истинско шоу за тях. Казаха ми, че няма проблем с колата при превключването на 7-а предавка.“