Начало Moto News Роси победен от Хорхе Лоренцо и на Playstation

Роси победен от Хорхе Лоренцо и на Playstation

66
0
Валентино Роси,Хорхе Лоренцо

Няма съмнение, че изминалият сезон бе може би най-тежкият в кариерата на Валентино Роси. Пилотът на Дукати се качи само веднъж на подиума и за първи път в своята 16-годишна кариера остана без победа през годината. Изглежда че на италианецът не му върви и във виртуалното пространство. Чрез своя профил в Туитър, Роси поканил фенове и приятели да се състезават на популярната игра за Playstation 3, Gran Turismo 5. Със Zonda R той направил няколко обиколки на Нюрбургринг Нордшлайфе, като най-доброто му време било 6:14.211 мин. В допълнение Роси обяснил, че е карал с волан и без помощни системи.

Не след дълго отговорите заваляли. Един от тях бил на пилота на Ямаха и бивш съотборник на Роси в екипа, Хорхе Лоренцо, чието голямо хоби също са видео игрите. Испанецът постнал снимка, на която със същата кола, на същата писта прави уникална обиколка. По-добра от тази на Роси с 15 секунди.

„Хорхе – 5:58,2???“, отговорил Роси. „Добра обиколка. Изглежда, че трябва здраво да потренирам.“

Междувременно Лоренцо успял да свали още 10 секунди и сега най-доброто му време било 5:48,7 мин. Изглежда че тежката година за Роси намира своето продължение и във виртуалното пространство.