Начало Moto News Роси много изненадан, че води в шампионата

Роси много изненадан, че води в шампионата

50
0

Валентино Роси заяви, че е много изненадан да води в шампионата на MotoGP след 3-ия кръг от сезона. Пилотът на Yamaha има едно 3-о и две 2-и места до момента и събра 56 точки, с 6 повече от съотборника си Маверик Винялес. Испанецът спечели първите 2 състезания в Катар и Аржентина, но вчера в Остин падна още в първите обиколки и не взе точки. Победата взе Марк Маркес с Repsol Honda.

В тестовете и в надпреварите през сезона досега Винялес е значително по-бърз от Роси когато става въпрос за темпо в една бърза обиколка, но в състезателни условия Доктора е доста по-близо, а постоянното му присъствие на подиума сега го изведе начело в шампионата.

„Това е страхотна изненада за мен и за тима, защото имахме много трудности с новия мотор, особено през зимата, заяви Роси. – Мисля, че имаме нужда от повече време да разберем настройките и начина, по който да управлявам мотора, но в крайна сметка машината е много добра. Особено в състезанието с използвани вече гуми.

Много съм щастлив от неделното състезание, защото не бях далеч от челото, а това (2-ото място) е най-добрият резултат в кариерата ми на това трасе. Чувствах се добре и също така видях, че Дани има проблеми с износването на гумите. Помислих си, че тези 4 точки повече ще са важни и го изпреварих.“

Валентино също така коментира инцидента си с Йохан Зарко от Yamaha Tech 3 в S-образните завои в началния етап от надпреварата, заради който Роси получи наказание от добавяне на 0.3 сек към общото му време. Зарко опита така в завой 4 и за да не се стигне до сблъсък, Доктора мина напряко.

„За мен наказанието не беше правилно, каза Роси. – Проблемът беше, че можеше да катастрофираме на много опасно място. Приемам решението на рейс контрола, но за мен грешката бе на Зарко.“