Начало Formula E News Роуланд пропуска стартовете в Портланд

Роуланд пропуска стартовете в Портланд

10
0
Оливър Роуланд
Оливър Роуланд, снимка Формула Е

Оливър Роуланд пропуска стартовете в Портланд. Пилотът на Нисан няма да може да кара по време на рейс уикенд в САЩ заради заболяване. На негово място ще бъде Кайо Колет.

Роуланд ще пропусне двата старта в Портланд поради  заболяване. Съобщението дойде няколко часа преди началото на рейс уикенд в САЩ. На мястото на британеца ще кара резервният и развоен пилот на тима Кайо Колет. Бразилецът има активна програма в Инди NXT, а преди това беше и във Формула 3.

„Оливър Роуланд няма да участва в двойната надпревара Портланд Е-Прикс този уикенд поради заболяване. Резервният пилот на отбора, Кайо Колет, ще се качи в автомобил № 22 вместо него. Целият екип пожелава на Оли бързо възстановяване. Надяваме се видим отново в действие следващия месец в Лондон“, се казва в изявление на Нисан.

Отсъствието от Портланд е голям удар върху шампионските амбиции на Роуланд. Британецът заемаше едно четвърто място във временното класиране и изоставаше с 36 точки от лидера Ник Касиди. От началото на сезона той има една победа и още пет подиума. Успехът на Роуланд дойде след дисквалификацията на Антонио Феликс да Коща в първия старт в Мизано. От Порше обжалваха решението на стюардите да извадят португалеца от състезанието. В крайна сметка обаче молбата не беше уважена. Така Роуланд запази първото си място

Заместник на Роуланд има известен опит с автомобил от Формула Е. Той участва в тестовете за новобранци на пистите в Мизано и Берлин. Освен това Колет има много прекарани часове в симулатора на Нисан.

„Наистина съжалявам за Оли и му желая бързо възстановяване. Той се бореше за шампионата и беше един от най-добрите пилоти, с които съм се срещал. Но такива възможности не се появяват често и трябва да си готов за тях“, каза колет.

Колет няма предишен опит на пистата в Портланд дори и в симулатора. Бразилецът ще се изправи пред голямо предизвикателство. Въпреки това той се чувства напълно готов.

„Ако погледнем към светлите моменти, състезанието ще бъде съпроводено с много възможности. Това е различен вид надпревара и е подобна на тези в Шанхай и Сао Пауло. Това е нова писта и ново предизвикателство, когато идваш на такъв състезателен уикенд, особено в края на шампионата. Вярвам, че аз и отбора сме добре подготвени“, добави пилотът на Нисан.