Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг: Надявам се на подиум в Монако

Розберг: Надявам се на подиум в Монако

38
0

Нико Розберг е уверен, че Уилямс могат да се завърнат към формата си по време на уикенда в Монако. Базираният в Гроув тим не показа особено обещаващи резултати по време на надпреварата в Турция.

Уилямс определено имаха и добри, и лоши моменти през тази година, като в някои състезания дишаха във врата на лидерите, докато в други значително изоставаха от темпото им.

Розберг обаче е убеден, че Монако ще бъде второ успешно събитие за тима – младият германец е решен на нов подиум през този сезон, след като се класира в топ три по време на откриващата Гран при на Австралия.

„Очаквам с нетърпение надпреварата в Монако” – каза той. „Всъщност очаквам с нетърпение следващите две състезания. Монако е една от пистите на Уилямс, а и Канада пасва до голяма степен. Определено ще имаме по-добри шансове в сравнение с Турция и вярвам, че Монако може да бъде едно състезание, където с повече късмет да достигнем и до подиум.”

Съотборникът му Казуки Накаджима внимава малко повече с прогнозите – въпреки че е уверен в успеха на аеродинамичните подобрения, които ще бъдат представени от Уилямс. Японецът подчертава, че в GP2 това е било трудно трасе за него, като това ще му бъде и първият път тук с кола от Формула 1.