Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг смята, че Мерцедес бяха с най-бързата кола; Шумахер с проблем в...

Розберг смята, че Мерцедес бяха с най-бързата кола; Шумахер с проблем в налягането на горивото

29
0
Нико Розберг

Отново на два полюса бяха настроенията в Мерцедес и след шестия кръг от световния шампионат на Формула 1 в Монте Карло. Нико Розберг празнуваше подиум, докато Михаел Шумахер се прибра в бокса, след като в болида му се появи проблем.

На старта потеглих наистина добре. Бяхме далеч пред останалите, но не можах да настигна Марк [Уебър], а освен това той направи страхотно състезание, чудесно контролирано – разясни Розберг. – Като цяло уикендът бе добър за мен и тима. Надявах се да имам шанс да опитам изпреварване, но имах грижи с гумите, а и Фернандо [Алонсо] бе плътно зад мен. На моменти ми бе наистина трудно. Температурата на гумите ми падна, но към края се възстанови. Мисля, че колата ни бе най-добрата тук и това е страхотно, тъй като се надявам да вървим така и в следващите състезания. Страхотно е да съм на подиума точно в Монако, тъй като част от трасето преди време бе пътят ми до училище.

Шумахер бе ударен на старта от Ромейн Грожан (инцидентът се разглежда от стюардите след финала). Той обаче обясни, че извадилата го от състезанието повреда не е свързана с това.

Какво да кажа? – попита риторично седемкратният шампион. – Жалко, че състезанието ми приключи по такъв начин. Проблемът с налягането на горивото обаче нямаше нищо общо с инцидента в началото. Но съм крайно разочарован, тъй като тайничко се надявах на подиум днес. Ще се заредя с положителна енергия за Канада, тъй като спечелихме чудесни точки тук. Следващата писта би трябвало да ни пасне и дано там имаме нормална, чиста надпревара – допълни Михаел.