Начало Рали Ситроен няма да има заводски отбор през 2016 г., връща се с...

Ситроен няма да има заводски отбор през 2016 г., връща се с нова кола през сезон 2017

77
0
Ситроен,Ситроен Рейсинг

Ситроен ще остане във WRC въпреки че няма да участва със свои заводски отбор през 2016 г. Френската фирма се оттегля от световния шампионат за туристически автомобили (WTCC) и ще се съсредоточи върху представянето си в световния рали шампионат. Въпреки това през сезон 2016 французите няма да имат заводски отбор в WRC, а ще се съсредоточат върху развитието на нов автомобил, който ще замени DS3 WRC.

„Рали спортът е впечатляващ, защото поставя на изпитание представянето, надеждността и стабилността на колата“, заяви шефът на фирмата Линда Джаксън. „Шампионатът отново набира скорост, което личи от повишения зрителски интерес.“

„Ние сме изключително мотивирани, когато става дума за ново предизвикателство“, заяви тим шефът на отбора на Ситроен във WRC Ив Матон. „Харесва ни възможността да оформим впечатляващо колата, както и възможността да използваме работата по развитието на двигателя на C-Elysee от WTCC.

В момента сме съсредоточени да използваме максимално ефективно своите финансови средства, но ще запазим световния шампионат в полезрението си. Ще продължим с организацията на Junior-WRC и WRC2 програмата на Куентин Жилбер.“

От друга страна рекордьорът по титли в световния рали шампионат Себастиен Льоб ще се съсредоточи върху участието си в рали Дакар с Пежо. Така спорадичните му участията в рали надпревари от WRC вероятно ще приключат.