Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Седмо поредно двойно класиране в точките за Форс Индия

Седмо поредно двойно класиране в точките за Форс Индия

92
0
Жулиен Инграсиа,Себастиен Ожие

Тимът на Форс Индия постигна седмо поредно двойно класиране в точките. Пилотите на екипа са неизменно в топ 10 от Гран при на Мексико през 2016 до днешната надпревара в Русия (четвърти кръг от шампионата за 2017 г.). На пистата в Сочи Серхио Перес финишира шести пред съекипника си Естебан Окон, заел седма позиция.

„Поздравления за целия отбор за още едно двойно класиране в топ 10”, заяви заместник-шефът на тима Боб Фърнли. „Тези 14 точки утвърждават четвъртото ни място при конструкторите и са чудесна награда за уикенд, по време на който оползотворихме всичките си възможности. Естебан постигна най-добри си резултат досега в F1. Шестото място на Серхио пък означава, че той се е класирал в топ 10 в 14 поредни състезания.”

Перес призна, че надпреварата в Русия не е била особено вълнуваща за него, тъй като почти през цялото време бе на чиста писта.

„Нямаше битки на трасето и можех да се съсредоточа върху собствената си надпревара. Отборът се справи страхотно със стратегията”, допълни мексиканският състезател.

Окон се радваше на собственото си постижение. Той заяви, че целият отбор е работил по подобрението на автомобилите във всяка една сесия и може да се гордее с резултата.

„Не можех да извлека повече от колата. Единственото негативно нещо бе лошият ми старт, но успях да си върна позициите преди края на първата обиколка”, каза още Естебан.