Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 С новите предни крила колите ще са по-грозни, смята Верстапен

С новите предни крила колите ще са по-грозни, смята Верстапен

82
0
предно крило,Уилямс
снимка Уилямс

Макс Верстапен смята, че с новите предни крила колите във Формула 1 ще са по-грозни. От следващите сезон те ще бъдат по-опростени, като се премахват малките елементи над основните на крилото, както и допълнителните крилца към страниците.

Освен това спойлерите ще са с 200 мм по-широки и с 25 мм по-ниско разположени. По този начин колите би трябвало до лесно да се следват една с друга и да са с 1-1.5 сек на обиколка по-бавни спрямо сегашните.

Дали последното ще се случи предстои да се види, но според Макс с тези крила автомобилите със сигурност ще имат по-лош външен вид.

„Новият им дизайн може да помогне малко за изпреварванията, но вече чета, че догодина ще имаме същата притискаща сила, като през тази, каза холандецът. – Според мен ползата ще бъде ограничена, а колите ще изглеждат по-грозни.“

От 2021 г. се очаква колите да претърпят голяма промяна с новите правила, които в момента се доуточняват. Преди няколко седмици бяха представени 3 концепции за колите, които ще са с 18-цолови гуми и различна аеродинамика.

„Ако колите са добри за каране и възможностите за изпреварвания станат по-добри, ще съм съгласен с промените от 2021 г., коментира Макс. – Зависи и колко притискане ще загубим. От видяното колите изглеждат много футуристично.“