Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сабине Кем потвърди, че лекарите са започнали изваждането на Шумахер от комата

Сабине Кем потвърди, че лекарите са започнали изваждането на Шумахер от комата

45
0
Михаел Шумахер
Михаел Шумахер, снимка Мерцедес

Мениджърът на Михаел Шумахер Сабине Кем потвърди информацията, че лекарите в университетската болница в Гренобъл са започнали процеса по изваждане на седемкратния световен шампион във Формула 1 от изкуствена кома.

Бившият пилот е в това състояние от 29 декември миналата година, когато падна на ски. След инцидента Шумахер претърпя две мозъчни операции.

Седативите са намалени, за да се позволи начало на процес на събуждане, като това може да продължи дълго време. Всички страни в случая се договориха тази информация да бъде съобщена само веднъж след началото на процеса, за да бъде защитено семейството – заяви Кем.

Вчера тя опроверга появили се информации за това, че Михаел вероятно ще остане в постоянно вегетативно състояние. Кем многократно подчертава, че всяка информация за състоянието му, която не идва от лекарите и нея, трябва да бъде приемана като спекулация.

Днес в изявлението й за пореден път е отправена молба за внимателно отразяване. Пак се благодари и на феновете за нестихващата им подкрепа към Шумахер:

Семейството на Михаел Шумахер отново моли за уважение към личното им пространство и медицинска тайна, като и да не бъдат притеснявани лекарите, грижещи се за Михаел. В същото време семейството иска да изрази искрената си благодарност за симпатиите от цял свят.