Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц може да кара за Макларън на тестовете в Абу Даби

Сайнц може да кара за Макларън на тестовете в Абу Даби

59
0

Карлос Сайнц работи по това да си осигури възможността да кара болида на Макларън на тестовете в Абу Даби след края на сезона. Испанецът кара за Рено този сезон, но от следващия ще премине в екипа от Уокинг и иска възможно по-рано да започне работа с тима.

„Това ще е добра възможност да изпробвам тазгодишната кола на Макларън, каза Сайнц преди началото на уикенда в Мексико. Мениджмънта ми проучва дали това ще е възможно или не. За момента това още не е изяснено и решено. Аз самият съм фокусиран върху оставащите 3 състезания от сезона.“

От Рено пък се надаваха Даниел Рикаирдо да може да кара за първи път болида на тима на въпросните тестове в Абу Даби, но това беше отказано като възможност от сегашния отбор на австралиеца Ред Бул.

Изпитания на Яс Марина за Форс Индия най-вероятно ще прави Ланс Строл, чието преминаване в тима на баща си Лорънс предстои да бъде обявено. Там той ще бъде съотборник със Серхио Перес, който вече бе потвърден официално.

Сайнц заяви още, че F1 трябва да се вслуша в причините, заради които неговият сънародник Фернандо Алонсо напуска спорта. Двукратният шампион на няколко пъти заяви, че предвидимостта и липсата на достатъчно битки в състезанията са основните неща, заради които той няма да кара в Гран при от 2019 г.

„Фактът, че той напуска е голяма загуба за Формула 1, каза Карлос. – Да нямаш един от най-добрите пилоти или най-добрият в решетката е значителна загуба. Затова спортът ни трябва да си даде сметка защо Фернандо напуска и защо не можем да имаме конкурента среда, в която много пилоти да могат да се борят за победите и подиумите.“