Начало Дакар Сайнц счита Ал-Атия за фаворит на Дакар

Сайнц счита Ал-Атия за фаворит на Дакар

68
0
Дакар,Насър Ал-Атия,тойотА

Карлос Сайнц-старши счита победителя от първия етап на рали Дакар Насър Ал-Атия с Тойота за фаворит в тазгодишното издание на надпреварата при автомобилите, която е на територията на Перу.

Катарецът спечели първата отсечка с почти 2 аванс пред Сайнц, който се състезава с Мини Бъги, което за само 84 км етап е считано от испанеца за сериозен аванс.

„Секцията, през което минахме беше подобна на тази от миналата година. Така че знаехме през какво ще минем и какво да очакваме, каза Сайнц. – Бяхме спокойни, като не искахме да сме първи, за да не стартираме първи във втория етап. Днес ще е денят, в който да натискаме. Но истината е, че в Тойота са много силни, а Ал-Атия определено е фаворит.“

Миналата година Насър също беше сред кандидатите за победата, но допусна няколко грешки, като в крайна сметка остана втори, именно зад победителя Сайнц, който тогава се състезаваше с Пежо 3008 DKR за заводския тим на французите.

Самият Ал-Атия също призна, че не е натискал на 100%: „Беше добър ден. Спечелихме отсечката, но не давахме много газ. Доволен съм от колата и от гумите на BF Goodrich, които са нови за Дакар. Настигнах Карлос в последните 15 км и останах зад него.“