Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц: Присъствието на Биното в Ауди няма да окаже влияние върху бъдещето...

Сайнц: Присъствието на Биното в Ауди няма да окаже влияние върху бъдещето ми

921
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц, снимка Ферари

Карлос Сайнц коментира присъединяването на Матия Биното към Ауди. Испанецът беше категоричен, че присъствието на 54-годишния инженер няма да окаже влияние върху бъдещето му в F1. Очаква се Сайнц да обяви следващия си отбор след края на лятната пауза.

Сайнц е свързан с Ауди от поне една година. 29-годишният пилот е силно желан от висшето ръководство на германския производител, който иска да продължи да записва успехи с испанската фамилия. В началото на годината Карлос Сайнц-старши триумфира в рали Дакар с автомобил на Ауди. След това обаче той беше освободен, тъй като марката изтегли участието си в рали рейд състезанията.

Трикратния победител не бърза да се присъединява към Ауди и разглежда още няколко опции. Най-привлекателната от тях определено е Мерцедес. Тимът от Бракли все още не е обявил наследника на Люис Хамилтън. Останалите варианти за Сайнц са Уилямс и Алпин

По-рано тази седмица Ауди направи сериозни промени в ръководството на проекта за F1. Германският производител се раздели с Андреас Зайдл и Оливер Хофман. На тяхно място дойде Матия Биното. Швейцарско-италианският инженер ще ръководи програмата на Ауди в световния шампионат.

Идването на Биното в Ауди отново породи спекулациите, че Сайнц може да отиде при германския производител. Двамата работиха заедно във Ферари в периода 2021-2022 г. и са в добри отношения. Това би убедило испанеца да се присъедини към Заубер от следващия сезон.

По време на срещите с медиите Сайнц коментира този въпрос. Испанецът призна ценния опит на Биното в F1. Но от друга страна Сайнц беше категоричен, че пристигането на 54-годишния специалист в Ауди ще окаже влияние върху решението за бъдещето му в спорта.

„Смятам, че пристигането на Матия във всеки отбор е положително. Той има опит в това какво е необходимо, за да се изгради един топ отбор в днешно време, какъвто е Ферари“, сподели коментира Сайнц.

„Той има този опит от Ферари. който може да внесе в Ауди. Сигурен съм, че това е голямо предимство за тях и затова са го наели.“

„Присъствието на Биното в Ауди няма да окаже влияние върху бъдещето ми. Да, това е добра новина за марката. Но за мен това няма голямо значение, тъй като все още не съм взел решение къде ще бъда догодина“, добави пилотът на Ферари.

Сайнц все пак призна, че тази седмица е бил в контакт с Биното.

„Много хора ми се обаждат сега, не само Матия. Да, разбира се, че говорихме“, каза той. „Поздравих го, защото смятам, че това е идеалната позиция за него в този момент.“

Сайнц отново даде да се разбере, че е доста внимателен по отношение на опциите си във Формула 1 за 2025 г.

„Мисля, че бъдещето ми все още се обсъжда и  се анализира много внимателно. Има промени в много отбори, които разглеждам за следващата година. Те се случват почти всяка седмица“, обясни испанецът.

Запитан дали е възможно да си вземе година почивка от F1, , Сайнц отговори така: „Абсолютно не. Дори и не мисля за творчески отпуск.“

„Щастлив съм във Формула 1. Обичам F1 и бих предпочел да отида в отбор от средата и да използвам уменията си в пика на кариерата си, за да се опитам да помогна на даден тим да намери правилния път, отколкото да си взема една година почивка и да бъда трети пилот за когото и да било. Аз съм конкурентоспособен и знам какво мога да донеса на един отбор от средата на колоната“, заключи Карлос Сайнц.