Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц с наказание 3 места назад на грида

Сайнц с наказание 3 места назад на грида

1482
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц; снимка: Макларън

Карлос Сайнц бе наказан от стюардите на Гран при на Канада с преместване 3 места назад на грида. Санкцията бе заради това, че пилотът на Макларън е попречил на Алекс Албон по време на квалификацията на пистата Жил Вилньов.

Сесията за разпределение местата на грида на трасето в Монреал бе чудесна за Макларън. И двете коли на тима се класираха в топ 10, като Сайнц бе на девета позиция в Q3, а Ландо Норис се нареди осми. Инцидентът, заради който испанецът получи наказание, се случи в Q1.

Според стюардите Албон е трябвало да се откаже от бърза обиколка. В решението си те отбелязват, че от Макларън са предупредили Сайнц твърде късно за приближаващия пилот на Торо Росо. Въпреки това санкцията бе за състезателя.

„Можем да сме доволни от факта, че и двете ни коли се класираха в Q3”, заяви Сайнц

„Това бе една от целите ни за уикенда. В последния квалификационен сегмент обаче допуснах грешка и обиколката ми не се получи. Няма и да стартирам от спечелената позиция заради наказание. Уверен съм обаче, че имаме добър шанс да се придвижим напред и да вземем точки. Темпото ни е окуражаващо.”

Норис също бе убеден, че последният му опит в квалификацията е могъл да е по-добър

„Все пак осмо място е добър резултат. Пистата е страхотна, но е и сложна. Трупам увереност с всеки следващ тур. Вчера бях далеч от Карлос, сега съм значително по-доволен”, допълни той.

Албон от своя страна съжаляваше, че обиколката му в Q2 не се е получила както я е планирал.

„Според мен щеше да е доста сложно да се класираме в Q3. Забавихме се при тегленето, трябваше бързо да се сложат гуми и да изляза за втора серия. Обиколката не започна така, както искахме. Освен това не бе особено чиста. Но пистата е чудесна, неделя е различен ден, така че да видим какво можем да постигнем”, каза пилотът на Торо Росо.