Начало Рали Сайнц отпада от рали Дакар

Сайнц отпада от рали Дакар

41
0

След като вчерашният етап в рали Дакар бе отменен, лидерът в състезанието Карлос Сайнц пое по маршрута в Аржентина с 27-минутна преднина пред следващия го – съотборника му в тима на Фолксваген, Марк Милър.

Около 80 километра след началото на днешния етап Фиамбала-Ла Риожа, състезателния Волксваген Туарег на Сайнц претърпя тежко преобръщане и се приземи на тавана си, при което навигаторът Мишел Перин претърпя травма на рамото.

Организаторите потвърдиха, че лидерите Сайнц и Перин са се оттеглили от състезанието. С това те слагат край на надеждите си за първа победа в рали Дакар.
Всичко това се случва само два дни преди финала.

Френски телевизионен екип е бил на мястото, когато се е състоял инцидента. Изглежда, че колата ненадейно се е натъкнала на висока дюна, след което се е претърколила няколко метра надолу по склона.

На снимките се вижда как Сайнц седи близо до мястото, видимо доста превъзбуден, докато Перин лежи по гръб на земята, в очакване на медицинска помощ.

Как да кажеш на един бивш световен рали шампион да намали? Това е въпроса, който Мишел Перин трябва да си зададе.

Той кара прекалено бързо‘, каза Перин вчера. ‘Сега, когато имаме близо 30-минутна преднина, можем да се справим.

Думите на навигатора изглеждат логични, но явно Карлос Сайнц, който в момента безпомощно гледа как победата му се изплъзва, не се е вслушал достатъчно в думите му.

След отпадането на Насер Ал Атиа и неговото БМВ, Сайнц пое водачеството в рали Дакар, като спечели шест от общо десетте етапа досега.

След отпадането на испанеца, новият лидер е Марк Милър, който също управлява Фолксваген Туарег.