Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц със смесени чувства след първия си подиум с Ферари

Сайнц със смесени чувства след първия си подиум с Ферари

3326
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц, снимка Ферари

Карлос Сайнц финишира на втора позиция по време на състезанието по улиците на Монте Карло. Пилотът на Ферари стартира една позиция по-напред след проблемите на неговия съотборник Шарл Льоклер и излезе на втора позиция след отпадането на Валтери Ботас. Това е първи подиум за испанеца с тима от Маранело. Карлос заяви, че е щастлив от постигнатия резултат и е очаквал да се бори за успех, имайки предвид показаното темпо в предишните сесии. В същото време сподели, че е много жалко за проблема на Льоклер, който го е лишил от шанса да се бори за победата.

„Това е добър резултат. Ако ми бяха казали, че ще завърша на второ място в Монако, нямаше да ви повярвам. Темпото ни бе добро и за съжаление не можах да разкрия пълния си потенциал в квалификацията. Може би резултатът ни не е толкова добър, колкото трябва. Въпреки това съм щастлив и се радвам, че най-накрая показвам на какво съм способен“. каза Сайнц.

„Когато видиш, че другата кола от отбора не стартира изведнъж цялата отговорност пада върху теб. Това щеше да ни даде допълнителна увереност и можеше да имаме два болида на подиума“, обясни Карлос Сайнц.

Другият пилот на Ферари Шарл Льоклер за съжаление получи повреда в скоростната си кутия преди старта на състезанието.  Tой така и не успя да се възползва от спечеления полпозишън и продължи лошия си късмет на родна земя.

„Сега се чувствам малко по-добре. Бях много емоционален в колата. За съжаление така и не можах да започна състезанието. Трудно е да мисля какъв труд положиха механиците в отбора, за да мога да запазя полпозишъна. Проблемът бе от лявата страна, а не от дясната, където се ударих. Знам, че вината е само моя и поемам цялата отговорност за това“, каза Льоклер.