Начало Formula E News Сам Бърд на полпозишън в Мароко

Сам Бърд на полпозишън в Мароко

45
0

Сам Бърд от екипа на Virgin Racing постигна най-добро време в квалификацията за еПри на Маракеш в Мароко, 2-и кръг от сезона в елетрическия шампионат Формула Е.

Въпреки че получи повредa в дифузьора на колата при странен инцидент в питлейна, британецът изпревари само с 0.046 сек шампиона Жан-Ерик Верн от екипа на Techeetah.

След края на 3-ата квалификационна група Том Дилман се удари в задницата на Роберт Фринс, който в резултат беше пратен в колата на съотборника си Бърд. В условията на закрит парк, дифузьорът на Сам не можеше да бъде оправен, но въпреки това той бе най-бърз от всички в Суперпола.

Трето време постигна победителят от първия кръг Антонио Феликс да Коща от BMW Andretti, следван от Себастиан Буеми от Nissan e.dams. Другият пилот на баварския тим Алекс Симс, който постигаше отлични времена в тренировките, остана 5-и.

Португалецът обаче бе разследван от стюардите за нарушение на правилника (използване на повече енергия от позволеното в груповата фаза) и получи 3 места наказание в решетката. Така Буеми зае 3-ото място, а Симс 4-ото. Мич Еванс с Jaguar ще стартира 5-и, а 7-и дебютантът в сериите и бивш пилот от Формула 1 Паскал Верлайн с Mahindra.