Начало Картинг Само 3,8 секунди определиха победителя в ЕКО 24 часа на България

Само 3,8 секунди определиха победителя в ЕКО 24 часа на България

66
0

Белгийският тим MRK Pro спечели най-оспорваното издание на „ЕКО 24 часа на България“. Кенет Наесенс, Кевин Капрас и Зиберт Верфаиле изминаха внушителните 1500 километра на пистата „Пауталия“ в Кюстендил и въпреки това финишираха само на 3,8 секунди пред световните шампиони от PF Racing.

19 минути преди края разликата между двата водещи екипажа бе едва 64 хилядни и по всичко личеше, че Крюгер ще изпревари Верфаили и ще донесе третата поредна победа на PF Racing у нас. Перфектният последен бокс обаче даде минимално предимство на MRK Pro, което Наесенс запази до финала на 24-часовата надпревара.

Това е първа победа за MRK Pro в „ЕКО 24 часа на България“ от 2022 г. насам,

когато Хасково бе домакин на надпреварата, както и пети успех на френския тим в най-голямото моторспорт състезание в България. Серията от два поредни успеха на PF Racing приключи с второ място, а челната тройка допълни българският екип Iceman Racing Бохемъ с пилоти Делян Мишинков, Любомир Гърков и Симеон Юруков.

В категория Gold първото място бе за друг български тим – GT3 RS, който завърши на 21 секунди пред белгийците от Friends of Karting. Цели три дами бяха на подиума в Кюстендил в различните категории – победителката в Gold от GT3 RS Ивайла Колева, третата в Gold от SKR Junior 1 Рая Шишкова, както и Карина Доновска, която завърши на първо място в Silver с SKR Junior 2.

Високите температури и тежките условия по време на надпреварата не спряха “Отбора на звездите” по пътя към финала. Воденият от Йордан Йовчев екип завърши с 1321 обиколки, като олимпийският медалист изкара над седем часа зад волана. Отборът на официалния спонсор на шампионата ЕКО, за който караха представители на българските медии и победителят от специалната онлайн игра на ЕКО България, също финишира успешно най-голямото картинг състезание в Европа.

„ЕКО 24 часа на България“ бе страхотен празник не само за всички участници и зрители, но и за „Детското отделение“ към МБАЛ Кюстендил. Организаторите на надпреварата за пореден път отделиха собствени средства, както и част от входните такси, за да подпомогнат болничното заведение.

Следващият кръг в шампионата, организиран от Karting Events Bulgaria, е на 31 август и 1 септември отново на писта „Пауталия“, където ще се проведат 4 и 8-часови състезания. Месец по-късно е и 24-часовата надпревара в Словакия на Slovak Karting Center. Повече подробности може да откриете в официалната страница на Karting Events Bulgaria във Facebook.