Начало Автомобилни новини Сампрас и Моя на посещение в Porsche

Сампрас и Моя на посещение в Porsche

43
0

Две от големите звезди на тениса – Пийт Сампрас и Карлос Моя – посетиха завода на Porsche в Цуфенхаузен след специалната покана на председателя на изпълнителния борд на компанията Матиас Мюлер.

Те бяха разведени от друг член на борда – доктор Оливер Блюме – из съоръжението, където на ръка се прави Porsche 918 Spyder.

За мен, като страстен почитател на Porsche, бе наистина много интересна да видя къде и как се правят тези автомобили – коментира бившият номер 1 и победител в 14 турнира от Големия шлем Сампрас.

Моя бе особено впечатлен от 918 Spyder:

Трудно е да осъзнаеш колко любов се влага във всеки отделен детайл на тази изключителна кола, докато не го видиш със собствените си очи.

Сампрас обиколи и специалната експозиция, посветена на 24 часа на Льо Ман. Porsche има легендарни успехи в денонощната надпревара за издръжливост и този сезон се върна в спорта с нов автомобил и екип, като още в първия старт на Силвърстоун взе подиум. В музея на марката има 20 различни коли от целия период на уникалната история на бранда в 24 часа на Льо Ман.

Малко преди посещението във фабриката пък Сампрас и Моя участваха в „Дуел на легендите” на централния корт на Porsche’s Arena. Двубоят бе спечелен от специалиста на клей Моя със 7:5, 6:4.