Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сарджънт отрече твърденията на Ериксон, че е спрял да говори с Ваулс

Сарджънт отрече твърденията на Ериксон, че е спрял да говори с Ваулс

692
0
Логан Сарджънт
Логан Сарджънт, снимка Уилямс

Логан Сарджънт отговори на твърденията на Маркус Ериксон преди няколко дни. Американецът беше категоричен, че продължава да разговаря с шефа на Уилямс Джеймс Ваулс. Сарджънт добави, че никога не се е срещал с бившия пилот на Заубер и няма представа защо той разпространява такива слухове.

Сарджънт се намира в труден момент от кариерата си. Младият американец е на път да загуби мястото си в Уилямс. Има вероятност той да бъде освободен още преди края на сезона. Макар да е под сериозен натиск, Сарджънт все още има надежди, че ще остане част от отбора и през следващия сезон. Всичко зависи от това дали Уилямс ще си осигури услугите на Карлос Сайнц или някой друг топ състезател

Представянето на Сарджънт беше коментирано от редица бивши пилоти от F1, включително Маркус Ериксон. Преди няколко дни шведът каза, че американецът е тотално изолиран в Уилямс и дори не разговаря с ръководителя на отбора.

„Този уикенд някои американски приятели, които познават Сарджънт ми казаха, че той не изобщо се забавлява в този отбор“, заяви Ериксон в подкаста Viaplay F1. „Той смята, че там е много трудно и дори вече дори не говор и Джеймс Ваулс. Те едва се поздравяват. Комуникацията между тях е напълно прекъсната“, добави бившият пилот на Катерам и Заубер.

Вчера Сарджънт отговори на твърденията на Ериксон. Американецът категорично отрече да е спрял комуникацията с Ваулс.

„Маркус Ериксон има репутацията на човек, който разпространява слухове за други хора, без дори да е говорил с мен през живота си“, заяви Сарджънт.“

„Няма никаква тежест върху мен. Това не е вярно. Проведох разговор с Джеймс преди 20 минути.“

Сарджънт призна, че се бори с автомобила от началото на сезона. Въпреки това той настоя, че отношенията му с Ваулс остават професионални.

„Най-важното е, че аз и Джеймс идваме тук и искаме да направим най-доброто за отбора. Двамата работим в една и съща посока за това, което е най-добро за отбора. В крайна сметка това, което е най-добро за отбора, е най-добро и за мен. Така че това просто е напълно невярно“, каза Сарджънт.

„Сезонът не беше особено лесен заради количеството неща, които се случиха на мен. Знаете, че и от гледна точка на отбора се борихме в някои области. Разбира се, отвън може да изглежда, че отношенията ни са се влошили. Ние просто отиваме на работа както обикновено и продължаваме да се опитваме да се представим на ниво до края на уикенда“, завърши Логан Сарджънт.

Сарджънт най-вероятно ще напусне F1 след края на сезона. Най-логичната следваща дестинация за него е Индикар. По-рано този месец беше съобщено, че американецът води разговори с Према. Италианският отбор ще се включи в американските серии догодина. Ако се премести в Индикар, Сарджънт ще се засече с Ериксон, който кара за Андрети.