Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сато вдига скандал в Макларън

Сато вдига скандал в Макларън

54
0

Инцидентът между Кими Райконен и Такума Сато днес по време на квалификацията за Гран при на Италия предизвика доста полемики в падока.
Двамата катастрофираха на влизане в завоя Роджия, където скоростта е доста висока. При излитането Джордан-ът на Сато се удари странично в предпазната стена от гуми.
Наложи се сесията да бъде спряна, докато се изчисти пистата.
Японският пилот на Джордан едва се прибра в боксовете и моментално отиде в пита на Макларън, където се скара с Рон Денис. Сато обясни на Денис, че е бил в бърза обиколка.
Междувременно Кими бе в бокса, където държеше пакет с лед върху левия си лакът, но не излезе да говори с Такума.
Според финландеца Сато карал пета поредна обиколка в момента, когато двамата се засякоха на Роджия. Екипът на Кими сметнал, че японецът се прибира в боксовете и това било съобщено на пилота на Макларън. Затова и той взел завоя по идеалната линия, без да направи път на колегата си.
Малко след разправията в бокса на Макларън стана ясно, че стюардите на Монца отнемат най-доброто време на Райконен от квалификацията, тъй като го смятат за виновен за инцидента. Така Кими ще стартира утре от шеста позиция. Пети на стартовата решетка ще се нареди Еди Ървайн.