ГП на Австралия след:
Последно състезание: OAE

Заубер планира да назначи 100 нови служители в екипа

11.09.2017 | Асен Стоянов, снимка Заубер | коментара

Екипът на Заубер планира да назначи още около 100 служители в екипа в следващите няколко месеца. Това обяви спортният директор на тима Фредерик Васьор.

Целта е отборът да се отлели от дъното и да е в състояние да се бори с тимовете в средата на колоната. През миналата година екипът от Хинвил завърши на предпоследно място зад фалиралия вече Мейнър, но през тази е твърдо последен 10-и с едва 5 точки.

В момента в Заубер има 320 служители, което го прави един от най-малките в решетката. Васьор се надява с наемането на още 100-ина тимът да стане значително по-силен. Целта е да се подсилят всички департаменти, особено този, отговарящ за аеродинамиката на колата, където е основната слабост на колата.

„Бройката ни е твърде малка, каза Васьор. – Трябва да станем повече, като трябва да увеличим хората във всеки отдел, особен този по аеродинамиката. Целта ще бъде да станем около 400. Когато се присъединих към Рено, бяхме 470 човека. Когато напусках в началото на тази година вече бяхме 600.“

Васьор обаче подчерта, че целта не е само да се наемат хора като бройка, а да бъдат правилните такива за съответните позиции. „Да вземеш хора само заради бройката, които не ти вършат работа, е дори по-лошо, обясни французинът. - Затова трябва да намерим правилните служители за съответните позиции.“

Препоръчваме ви:

Вашите коментари

Напиши коментар

Правила за писане на коментари

Горещи Оферти