Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сена: Трябва да сме реалисти, но вярвам, че можем да се справим...

Сена: Трябва да сме реалисти, но вярвам, че можем да се справим в Абу Даби

52
0
Бруно Сена,каска

Бруно Сена превъзмогна разочарованието си от Гран при на Индия и е готов да се състезава в Абу Даби. Бразилският пилот на Рено обяснява какви са очакванията му в интервю, разпространено от пресофиса на тима.

– Как би обобщил уикенда си в Индия?

– Е, от една страна беше добър уикенд, но от друга нямаше резултати. Факт е, че бяхме бързи в петък, а наличието на потенциал направи нещата още по-тъжни. Имахме очаквания и останахме разочаровани. На моменти демонстрирахме скорост, но се появиха проблеми, които не ни позволиха да сме сред най-бързите. Но това се случва понякога в автомобилния спорт и основната цел бе да разберем какво се случи в последния старт.

– Хареса ли ти като цяло изживяването в страната?

– Беше много интересно, да. Държавата е много по-различна от всичко, което бяхме виждали, напълно нова култура. Новата писта ни изправи пред други предизвикателства. Трасето ми допадна и според мен надпреварата стана истински хит.

– Идва Абу Даби – какви са впечатленията ти, след като се състезава там миналия сезон?

– Абу Даби и Бразилия бяха може би най-добрите ми надпревари миналата година, там нямах никакви проблеми. Познавам добре пистата Яс Марина – някак си си паснахме. Смятам, че може да направим силен уикенд, ако всичко е наред, въпреки че колата ни явно не харесва особено бавните завои. Състезанието ще е дълго и според мен други отбори ще имат известно предимство, но ние ще работим здраво, за да останем пред съперниците си.

– Какви ще са очакванията сега след разочарованието в Индия?

– Трябва да сме реалисти, но да вложим максимума, за да извлечем всичко от автомобила. Винаги изчакваме до петък, за да видим къде ще сме като скорост и вярваме, че сме в състояние да свършим добра работа в Абу Даби.