Начало Картинг Серафимов с две победи в Хасково, Пенов и Досев недостижими в Ротакс...

Серафимов с две победи в Хасково, Пенов и Досев недостижими в Ротакс и Мини Бг

177
0

Две победи в двата старта във висшия клас KZ2 записа Юлиян Серафимов в 3-ия кръг от националния шампионат по картинг в Хасково. Той стартира от първа позиция след силна квалификация вчера, като в първия манш води убедително от старта до финала.

На финала той бе на повече от 6 секунди пред Станислав Атанасов. Трети и 4-и останаха Николай Петров и Величко Мачев. Още на старта верига скъса Давид Будев, а Иван Влъчков изобщо не участва след сериозните проблеми със скоростната кутия вчера.

Във второто състезание Атанасов стартира по-добре от втора позиция и поведе, но още във втората обиколка Серафимов го изпревари и до финала не допусна никой да го доближи. Втори се нареди Петров, който успя да мине пред Станислав.

В клас Ротакс Макс нови убедителни 2 победи постигна Любомир Гърков. Пловдивчанинът, който се състезава и в Румъния, нямаше конкуренция. В първия манш той остави зад себе си Константин Щерев и Любомир Маринков

Във втория Гърков загуби лидерството за кратко след старта от Николай Арабаджиев, но после бързо го изпревари. След това се откъсна напред и победи с над 25 сек Николай Арабаджиев. Щерев остана 3-и. 

Христо Пенов отново бе без конкуренция в днешните 2 състезания от клас Ротакс Макс. Кюстендилецът ги спечели след старт от първа позиция и водачество от старта до финала.

В първата надпревара той остави на 3 сек зад себе си Дейвид Митов. Последният обаче получи наказание 0т 3 сек за излизане от коридора на старта и така той се свлече на 5-о място. Втори бе класиран Коларов, а трета Лора Христова.

Във втората Пенов бе отново далеч пред всички, но аплодисментите бяха за Лора Христова. Плевенчанката след серия от изпреварвания се придвижи от 5-о на 2-о място. Трети завърши Александър Коларов.

В Мини Бг Никола Досев взе нови 2 победи, но и двете не дойдоха лесно. В първото състезание той се забави на старта и изостана 3-и. След това бързо изпревари Кристиян Димитров и стана втори, а след няколко обиколки се справи с Юлиан Димитров и поведе. Димитров получи 10 сек наказание за фаулстарт, но въпреки това финишира втори.

Във втората надпревара за деня Досев отново загуби старта и Юли поведе. След няколко атаки Никола най-после успя да го изпревари и да поведе. След това обаче допусна да бъде задминат от Юли, който до финала удържа лидерството. След края обаче отново получи 10 сек санкция за фаулстарт и бе класиран 4-и. Пред него се наредиха Кристиян Димитров и Слави Минков.

В клас Мини в първата надпревара тръгналият от полпозишън Никола Цолов поведе пред Нусопулос, а след отличен старт трети излезе Мариян Бондиков. Той дълго време държеше 3-ата позиция, като при опит за изпреварване на Люсиан Савов се стигна до сблъсък. В резултат Савов се завъртя и изостана, а Бондиков запази мястото си. Към края Бондиков бе настигнат от Димитър Иванов.

След атака на Иванов от вътрешната страна на един завой Мариан излезе извън трасето и загуби 3 места. До финала той стана 5-и, а отпред спечели Цолов пред Нусопулос и Иванов. Заради излизането от коридора при старта наказания по 10 сек получиха Алекс Атанасов и Никита Коронатов.

Във втората поведе Цолов, пред Иванов, който стартира по-добре от Нусопулос. Гръцкият пилот започна да притиска Иванов. 2 обиколки преди края обаче Цолов намали рязко темпото и загуби позиции от Иванов и Нусопулос. Оказа се, че е получи технически проблем. Иванов спечели, следван от Нусопулос и Цолов.