Начало Списание Сезон ’08. Ферари или Макларън с по-голям Шанс

Сезон ’08. Ферари или Макларън с по-голям Шанс

41
0

Обичам това време от годината. Зимата вече свършва, но пролетта още не е настъпила. Започва новият сезон във Формула 1. Има особено трептене, очакване. Първите състезания носят специално очарование, нещата се проясняват, но не напълно. Тестовете са отличен ориентир, но не са абсолютно сигурен източник на информация. Затова е наистина хубаво търсенето на данни, мнения, прогнози за това какво точно ще се случи, кой ще бъде най-силен на старта на сезона. След всичко, което наблюдавахме, изглежда, че отново Ферари и Макларън са далеч пред другите и затова съсредоточихме отново специално вниманието си върху тях. Наблюдавайки внимателно дори секторните времена, си мисля, че силите са малко по-изравнени отпреди години и няма да се изненадам, ако Макларън вземат първата позиция в началото в квалификационен ритъм. Но Ферари все пак изглеждат по-стабилни в дълги серии. Преди началото на самите състезания обаче може да се случи всичко.
Четирима са пилотите на нашата корица този път, четирима, които очевидно имат огромен шанс да спечелят титлата. И от тях избрахме най-горещия – Фелипе Маса за по-специален гост в броя, защото бразилецът може би ще играе най-ярката роля в този шампионат, с всички последствия от това.
Отделихме специално място и на екипите на Уилямс и Ред Бул, защото точно те показаха най-добра скорост сред останалите.
Философията на тима на Франк Уилямс е такава, че 30 години след официалното създаване на този тим той, изглежда, за пореден път се възражда и изправя в челото. Що се отнася до Ред Бул, техническите гении в свободната среда на Диди Матешиц определено започват да се чувстват все по-добре и това личи.
Друг много важен акцент през този месец е масираното българско присъствие. Нашите рали звезди и надежди започват новия сезон с амбиции и този път им отделихме по-специално място.
Световните ралита вече са в разгара си, но какво ще бъде бъдещето на този спорт е друга интересна тема, както и какво точно ще се случва в останалите интересни шампионати по
света – като WTCC, на който през сезон 2008 ще отделяме специално място.
С две думи, пролет идва, палете двигателите!

Иван Тенчев

Коментари