Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шесто време в квалификацията е просто изумително, заяви Гасли

Шесто време в квалификацията е просто изумително, заяви Гасли

62
0
Пиер Гасли

Пиер Гасли ще стартира в Гран при на Бахрейн от пета позиция. Френският пилот на Торо Росо записа шесто време в Q3, но печели едно място заради наказанието на Люис Хамилтън. След сесията той заяви, че резултатът е неочакван.

„Колата е фантастична от началото на уикенда. Видяхме, че разполагаме с добър потенциал. Но шесто време в квалификацията е просто изумително. Много съм щастлив. Трябва да прегледаме данните, за да разберем защо всъщност сме толкова бързи – новостите по колата ни са малки, но като че ли работят по-добре от очакваното. Износването ни в дълги серии изглежда прилично. Смятам, че това е страхотна възможност да вземем първите си точки. Наистина се надявам това да се случи утре”, сподели Гасли пред Скай Спортс.

22-годишният пилот обясни също така, че се чувства значително по-добре в тима на Торо Росо. Причината е, че имаше повече време за подготовка за разлика от миналия сезон, когато започна да се състезава за отбора от Фаенца. Освен това допълни, че Торо Росо върши страхотна работа заедно с Хонда.

„Никой не очакваше да сме конкурентоспособни в началото на годината. Но изглежда италианци и японци се сработват чудесно, а това е прекрасно”, каза още той.