Начало Рали Шардоне ще кара във WRC2 през 2014 г.

Шардоне ще кара във WRC2 през 2014 г.

21
0
Себастиен Шардоне

Новата френска рали надежда Себастиен Шардоне ще направи следващата крачка в кариерата си и през сезон 2014 г. ще се състезава във WRC2, след като спечели Ситроен Top Driver. Пилотът взе титлата в Уелс, след като бе начело на класирането преди надпреварата там, а само един съперник – Кийт Кронин – имаше математически шанс да го победи.

Ирландският състезател обаче излетя от пътя във втория ден на състезанието. При това положение Шардоне трябваше само да финишира, за да вземе титлата и той контролира темпото, завършвайки втори зад Куентен Жилбер.

Фантастично постижение! – зарадва се третият вече Себастиен (след Льоб и Ожие). – Една мечта наистина се сбъдна. DS3 R3 бе бърз и издръжлив автомобил на всякакви настилки, а отборът ни свърши страхотна работа. Резултатът ни се дължи на общия ни борбен дух и решимост да успеем. Сега ни предстои друга великолепна възможност и целта ни ще е същата през 2014 г.

Customer Racing мениджъра на Ситроен Рейсинг Марек Наварецки отбеляза, че се гордее с първия сезон на Ситроен Top Driver и нивото на едномарковия шампионат.

Състезателната година бе изключително интересна благодарение качествата на екипажите. Крайният резултат демонстрира истинския талант на Себастиен и Тибо дьо ла Айе – след като спечелиха титлата във WRC3, те взеха и тази в Ситроен Top Driver. Куентен и Рьоно Жамул показаха потенциал за идващите сезон. Кронин с Маршал Кларк загубиха чак във финалния кръг, но няма от какво да се срамуват. Гордеем се с всички екипажи и нямаме търпение да ги гледаме отново догодина – допълни той.