Начало Автомобилни новини Шкода Фабия продължава да бъде най-продаваният нов автомобил в България

Шкода Фабия продължава да бъде най-продаваният нов автомобил в България

439
0

През 2006 година пазарът на нови автомобили в България нарастна с 27.5% спрямо 2005 година.

Марката Шкода се нарежда на 5-то място по продажби в България , с продадени общо 3261 автомобила , които формират 7.65% пазарен дял.

Продажбите на нови автомобили Шкода отново имат положителен и висок ръст – 28.2%, който дори надхвърля ръста на пазара в България.

Изключително популярният модел Шкода Фабия продължава да бъде най-продаваният нов автомобил в България. През 2006 година са продадени 1946 автомобила.

В по-високият клас на компактните автомобили – клас Д, Шкода Октавия е номер едно по продажби с продадени 1183 автомобила и бележи положителен ръст от 30%.

Най-луксозният модел на Шкода – лимузината Шкода Супърб се нарежда сред най-продаваните автомобили в своя клас.

Шкода Румстър – най-новият модел на завод Шкода, който бе избран в България за „Автомобил на годината, категория ВАН” , успешно навлиза на българския пазар.

През 2007 година завод Шкода ще представи новото моделно поколение на Шкода Фабия. Новата Шкода Фабия се характеризира с всичките ценности на модела, които накараха повече от 1.5 милиона клиенти да закупят първото поколение – и тези ценностти са доразвити още повече от производителя.