Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер е отказал да кара за Лотус в Остин и Сао Пауло

Шумахер е отказал да кара за Лотус в Остин и Сао Пауло

52
0
Михаел Шумахер

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер е отхвърлил предложението на Лотус да кара за отбора в оставащите две състезания за сезон 2013 в САЩ и Бразилия, потвърди личният говорител на германеца Сабине Кем. 

След като се оттегли от спорта в края на 2006 г., Шумахер се завърна с отбора на Мерцедес през 2010-та, където прекара три сезона, след което окончателно прекрати кариерата си във Формула 1. 

Представянето на Михаел срещу Нико (Розберг в Мерцедес) и представянето на Нико срещу Люис (Хамилтън тази година) показа на много хора колко добър продължаваше да е Михаел. Освен това той все още е в отлична форма, но новият му живот го кара да се чувства толкова добре – коментира Сабине в имейл до Ройтерс.   

Екипът от Енстън търси заместник на Кими Райконен, за когото сезон 2013 приключи преждевременно заради операция на гърба. Две състезания преди края на сезона Лотус се намират на четвърто място в класирането при конструкторите (изостават с 26 точки от Ферари и с 37 от Мерцедес). Екипът все още има теоретична възможност да спечели второ или трето място. Заради това от Лотус търсят по-опитен състезател, който да кара за тях. Първоначалните предположения, че резервният им пилот Давиде Валсеки ще заеме мястото на Райконен, отпаднаха. Екипът се свърза и с Нико Хюлкенберг, но той отхвърли предложението им заради договора си със Заубер. Според последната информация от медиите Хейки Ковалайнен, който кара в шест свободни тренировки за Катерам през 2013 г., ще замени своя сънародник за последните две надпревари за годината. Все още се очаква официално потвърждение от отбора.