Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер: Годината беше перфектна

Шумахер: Годината беше перфектна

49
0

Михаел Шумахер пристигна вчера по обед на Индианаполис. След като поздрави екипа, световният шампион проведе обичайната си техническа среща с инженерите. Преди да отиде на пистата обаче той прекара няколко дни със съпругата си Корина в Калифорния.
– Беше много горещо, но си починах – обясни с усмивка Михаел. – Доволен съм, че вече съм на Инди. Вярно е, че не намирам пистата тук за особено трудна, но въпреки това мястото много ми харесва.
Второто място в шампионата при пилотите все още не е решено окончателно. Затова и Михаел призна, че основната цел на Ферари в момента е да помогнат на Рубен Барикело да спечели тази битка.
– След Монца ситуацията се промени доста – сега Рубенс има добър аванс пред съперниците си. Затова и смятам, че на това състезание можем да си позволим да се позабляваме – коментира Шумахер. – Що се отнася до сезона ни досега – просто нямам думи да опиша чувствата си. Имаше няколко много специални моменти – като Маникур и Спа например. Мога спокойно да кажа, че тази година бе почти перфектна. Дали понякога се чудя дали всичко ще е истина, когато се събудя сутрин? Да, понякога си мисля, че трябва да ме убодат с нещо, за да се убедя, че не сънувам. Като в понеделник сутринта след състезанието на Маникур. Предната вечер май бях попрекалил с пиенето.