Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер и Розберг уверени, че Мерцедес F1 W03 ще върви по-силно на...

Шумахер и Розберг уверени, че Мерцедес F1 W03 ще върви по-силно на Хокенхайм

41
0
Михаел Шумахер,Нико Розберг

Отборът на Мерцедес е убеден, че ще е по-конкурентоспособен този уикенд на пистата Хокенхайм, където се провежда десетият кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2012 г.

Твърдението бе повторено от Михаел Шумахер, който се надяваше на дъжд във Великобритания преди почти две седмици, но надпреварата на Силвърстоун се проведе на сухо трасе. При това положение 43-годишният седемкратен шампион финишира седми и заяви, че това е бил възможният максимум като представяне.

Хокенхайм обаче би трябвало да пасне повече на F1 W03 като характеристики и това е повод за надежда в тима.

Най-трудното е зад гърба ни. Основните черти на болида ни пасват повече на Хокенхайм и очевидно съм значително по-оптимистично настроен. Ако единият от нас или дори двамата сме на подиума, би било страхотно – заяви Шумахер.

Съотборникът му Нико Розберг бе категоричен, че сезонът на Мерцедес не е станал по-лош. Той вярва, че ако екипът извлече максимума от колата, резултатите ще се подобрят.

Не използвахме всичко на максимум в последните няколко старта, а Силвърстоун определено не е нашата писта. Все още смятам, че автомобилът ни е добър и че при правилните условия (ако успеем да работим на ниво и с гумите) би трябвало да постигнем значително по-добри класирания – допълни Нико.