Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер ще тества болид на Алпин другата седмица

Шумахер ще тества болид на Алпин другата седмица

1489
0
Мик Шумахер
Мик Шумахер, снимка Алпин

Мик Шумахер се завръща зад волана на болид от F1. Германецът ще тества автомобила на Алпин от 2022 г. на пистата Пол Рикар. Заедно с него ще бъде резервният пилот на отбора Джак Дуън.

Шумахер беше освободен от Хаас в края на 2022 г. 25-годишният германец е тестов и резервен състезател на Мерцедес от началото на 2023 г. Макар да няма титулярно място за втори пореден сезон, Шумахер не се е отказал напълно от F1 и продължава да таи надежди, че един ден ще се върне на стартовата решетка.

Германецът може да се върне в F1 с Алпин. Френският отбор не е потвърдил пилотския си състав за следващата година. В началото на месеца Алпин обяви раздялата си с Естебан Окон. Също така не се знае дали Пиер Гасли ще подпише нов договор с отбора

Алпин разглежда няколко опции за сезон 2025. Освен Шумахер, тук се включват и Джак Дуън, Карлос Сайнц, Валтери Ботас и Гуаню Жу. Говори се, че първите двама имат най-големи шансове за карат за френския отбор.

Вчера стана ясно, че Шумахер и Дуън ще тества болида А522 другата седмица на Пол Рикар. След това Алпин се очаква да направи сравнение между времената на двамата и да избере кой да заеме овакантеното от Окон място.

„Като част от програмата ни TPC (тестване на предишни автомобили) ще тестваме резервния пилот Джак Дуън в съответствие с графика му за 2024 г., както и Мик Шумахер в рамките на проекта в Алпин Ендюранс следващата седмица на пистата Пол Рикар. „Очакваме с нетърпение да продължим да използваме нашия тестов екип и автомобила A522 от F1 по време на нашата програма TPC“, се казва в изявление на Алпин.

Вчера се появи информация, че Алпин проявява интерес и към Карлос Сайнц. Испанецът обаче едва ли ще премине във френския тим. Очакванията са той да подпише с Уилямс или Ауди.

По време на уикенда в Испания Флавио Бриаторе разкри кого би искал да види в отбора догодина. Италианецът че Гасли се справя „добре“ с работата си до момента.

„Може би ще сложим млад пилот до него. Или дори по-възрастен“, заяви Бриаторе в интервю за Канал+. Изпълнителният съветник на Алпин беше забелязан да разговаря с Карлос Сайнц-старши. Това породи спекулации, че отборът също иска да си осигури услугите на трикратния победител в F1.