Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер вярва, че може да спечели

Шумахер вярва, че може да спечели

45
0

Михаел Шумахер вярва, че може да спечели в Испания, въпреки че е трети на грида. След двете си поредни победи той пристигна на Каталуния убеден, че ще продължи прекрасното си представяне.

###

Михаел Шумахер (Ферари) вярва, че може да спечели Гран при на Испания, въпреки че е трети на стартовата решетка. След двете си поредни победи на Имола и Нюрбургринг той пристигна на Каталуния убеден, че е в състояние да продължи прекрасното си представяне. Германецът заяви днес, че Ферари са пожертвали скорост за квалификацията в името на състезанието.

Всичко опира до стратегията. Темпото ни в надпревара е наистина много силно и именно върху това се фокусирахме. Предполагахме, че позицията ни на грида ще е подобна, така че не сме изненадани – обясни Михаел.

Техническият директор на Скудерията Рос Браун също смята, че тактиката ще е в основата на развитието на надпреварата утре:

Трябва да се намери балансът в стратегиите. Ако не можеш да натрупаш аванс в първата част, ставаш много уязвим, защото онзи, който те преследва, има по-голям избор, виждайки какво се случва с теб в пита. Няма проблем ако си лек в квалификацията и след това избягаш достатъчно напред в състезанието – така не даваш опции на пилота зад теб. В това се състои трика – да прецениш правилно съперника.

Освен това англичанинът коментира обсъжданата напоследък тема, засягаща Макларън. Според него причината Сребърните стрели да продължават да карат много тежки в квалификацията е, че в тима не вярват, че колата е достатъчно бърза, за победи Ферари или Рено в битката за първата позиция на старта.

Това е единственото, за което се сещам. Автомобилът обаче изглежда достатъчно бърз с по-малко гориво, така че всъщност не им разбирам философията – сподели Браун.