Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шварцман се връща зад волана на Заубер C44 този уикенд

Шварцман се връща зад волана на Заубер C44 този уикенд

73
0
Робърт Шварцман
Робърт Шварцман, снимка Заубер

Робърт Шварцман се завръща в F1 тази седмица. 25-годишният пилот ще кара за Заубер в първата свободна тренировка в Мексико. Това ще бъде второ участие за Шварцман с швейцарския тим от началото на сезона.

Шварцман е част от семейството на Ферари. Състезателят от израелски произход е тестов и резервен пилот на Скудерията от 2022 г. насам. Преди това той кара във Формула 2 и стана вицешампион в края на сезон 2021.

Младият пилот вече има едно участие със Заубер през този сезон, след като кара по време на първата тренировка в Зандвоорт. Този уикенд той ще се завърне зад волана на С44 на пистата в Мексико. Шварцман ще кара на мястото на Гуаню Жу

След участието си в Гран при на Нидерландия по-рано този сезон, резервният пилот на Скудерия Ферари ще заеме мястото на Гуаню Жу за сесията. След това той ще го върне на китайския пилот за останалата част от състезателния уикенд на пистата Аутодромо Ерманос Родригес.“

„За пореден път работим в партньорство със Скудерия Ферари, за да дадем възможност на млади таланти да участват в тренировъчни сесии. Успех, Робърт“, се казва в кратко съобщение на Заубер в социалните мрежи.

Тази година Шварцман се състезава с пълна програма в световния шампионат за издръжливост на ФИА (WEC). Състезателят от Тел Авив е зад волана на клиентския прототип на Ферари с №83. Негови съотборници са бившият пилот на БМВ Заубер, Рено, Уилямс и Алфа Ромео Роберт Кубица, както и китаецът Йе Ифей. Тримата спечелиха 6-часовата надпревара на пистата в Остин и водеха в голяма част от 24-те часа на Льо Ман. За нещастие, технически проблем ги принуди да се оттеглят в нощните часове от надпреварата.

Заубер изкара още един труден рейс уикенд от началото на сезона. Тимът от Хинвил си тръгна без точки и от Гран при на САЩ, след като Валтери Ботас и Гуаню Жу финишираха съотвени 17-ти и 19-ти и бяха затворени с обиколка от победителя Шарл Льоклер.