Начало Автомобили Сигурност, комфорт и бързина са отличителните качества на новия Mercedes-Benz C-Class

Сигурност, комфорт и бързина са отличителните качества на новия Mercedes-Benz C-Class

89
0

„Сигурност, комфорт и бързина са отличителните качества на новия Mercedes-Benz C-Class”, каза Дитер Цетче, изпълнителен директор на DaimlerChrysler AG и шеф на Mercedes Car Group по време на световната премиера на новото поколение на Mercedes-Benz C-Class в Щутгарт. Модела ще се предлага в три линии AVANTGARDE, ELEGANCE и CLASSIC. При AVANTGARDE емблемата на Мерцедес е голяма и монтирана отпред, върху радиаторната решетка, състояща се от три големи хоризонтални елемента. Той притежава характерните черти на спортните модели на Мерцедес и внушава енергичност, бързина и сила.

При ELEGANCE и CLASSIC, звездата е монтирана на предния капак. Визията му акцентира върху други, типични за марката качества – комфорт, елегантност и лукс.

Дължината е 4 581 мм, с 55 мм по-дълго от предшественика. Ширината е увеличена с 42 мм до 1 770 мм, а междуосието е нарастнало с 45 мм до 2 760 мм.

Mercedes-Benz C-Class ще се предлага с няколко четири- и шестцилиндрови бензинови и дизелови двигателя. На пазара през пролетта ще бъде наличен в три бензинови версии – C 200, C 280 и C 350, както и в една дизелова – C 220 CDI. По късно през годината ще бъдат добавени дизеловата C 320 CDI V6, както и още два четирицилиндрови варианта – C 180 и C 200 CDI. Двигателите са с 13% по-мощни в сравнение с предишния модел и в същото време са с 6% по-икономични.