Начало Други Силно представяне на Павел Лефтеров в GT4

Силно представяне на Павел Лефтеров в GT4

228
0

Българския пилот Павел Лефтеров се представи силно в петия кръг от европейските серии GT4 на пистата Зандвоорт в Холандия. През този сезон Лефтеров се състезава с Porsche Cayman GT4 MR в германския отбор RN VISION STS с германеца Джон-Луис Джаспър в клас Silver.

Състезателният уикенд не започна много обещаващо. Още по време на първата свободна тренировка колата Порше с №112 претърпя инцидент. Това наложи смяна на автомобила и последна позиция на стартовата решетка и в двата старта.

На първото състезание в събота вечер Лефтеров направи отличен старт от последното 33-то място и още с тръгването спечели три позиции. След първата обиколка беше вече 24-ти и с много бързо темпо продължи да стопява разликата с първите.

Преди задължителната смяна вече беше преполовил колоната, но поради многото катастрофи често надпреварата беше прекъсвана с излизане на автомобил за сигурност. След смяната съотборникът му Джаспър излезе 14-и и в крайна сметка финишира  11-и.

В неделя сутрин стартът бе за Джаспър, който успя да се придвижи с 1-2 позиции. 19 минути след началото един от автомобилите Джинета T55 с номер 26 се запали на пистата. Това наложи спиране на състезанието. Процедурата по извеждане на Джинетата отне 17 мин. През това време отборите направиха смяната на пилотите.

След подновяване на състезанието за Лефтеров останаха само 17 състезателни минути. За това кратко време обаче той напредна с цели 10 позиции и завърши 15-и. Особено зрелищна бе битката му с Порше №16 на Кристиан Данер, който е бивш пилот от Формула 1.