Начало Formula E News Симс с BMW най-бърз в първия ден от тестовете във Валенсия

Симс с BMW най-бърз в първия ден от тестовете във Валенсия

48
0

Александър Симс от екипа на BMW Andretti беше най-бърз в първия ден от тестовете на отборите от Формула Е на пистата Рикардо Тормо във Валенсия. Британецът, който ще направи дебют в сериите този сезон, постигна време от 1:17.553 мин с болида iFE.18.

Той изпревари с 0.101 сек Андре Лотерер от DS Techeetah и с 0.174 сек съотборника си в BMW Антонио Феликс да Коща. След него се наредиха пилотите на Audi Sport Лукас ди Граси и Даниел Абт.

Миналогодишният шампион Жан-Ерик Верн от DS Techeetah остана 7-и, зад Жером Д’Амброзио, като най-доброто време на французина бе записано в сутрешната сесия. Екипът на Nissan e.dams бе представен днес само от един пилот – Себастиан Буеми, който завърши 8-и.

Другият състезател на тима Александър Албон не се появи изобщо във Валенсия. Смята се, че той е искан от Торо Росо за титулярен пилот във Формула 1 и в момента се водят преговори между Хелмут Марко и Нисан за възможността Албон да бъде пуснат в малкия тим на Дитрих Матешиц.

Дебютантът в електрическия шампионат Фелипе Маса от Venturi остана 10-и. Гари Пафет от HWA причини едно от 2-те спирания на сесията. Той сбърка на шикана след края на старт-финалната права и разби колата си. Пафет се върна на пистата в следобедната сесия, но остана едва 18-и, пред съотборника си Щофел Вандоорн.

Подробности за болида и екипа на BMW, и целите на тима за първия му сезон като изцяло заводски отбор четете в новия брой 220 на списание ClubS1