Начало Рали Ситроен оттегли обжалването, победата на Остберг официално потвърдена

Ситроен оттегли обжалването, победата на Остберг официално потвърдена

49
0
Мико Хирвонен

Ситроен оттегли обжалването си срещу дисквалификацията на Мико Хирвонен и Ярмо Лехтинен от рали Португалия и това потвърди официално победата на Мадс Остберг/Йонас Андерсон в четвъртия кръг от световния шампионат за 2012 г. В колата на финландския екипаж бяха открити нехомологирани компоненти и съответно те загубиха успеха си в състезанието.

Щастливи сме, разбира се, но не това бе начинът, по който исках да спечеля, а и много съжалявам за Мико – повтори Остберг. – Той свърши наистина фантастично работа през миналия уикенд. Ние самите направихме чудесна надпревара. Темпото ни бе на ниво, усещах, че контролираме добре скоростта си. В Аржентина няма да гоним подиум, но след завръщането ни на по-позната територия определено ще натискаме повече – допълни норвежецът.

Вторият в подреждането – Евгени Новиков – бе много щастлив от първия подиум във WRC кариерата си, който сега вече е второ място.

И аз съм разочарован за Мико. Аз и Денис [Жироде] пък чакахме наистина дълго този момент, изживяването определено бе изумително за нас. Надявам се тепърва да печелим още повече подиуми – сподели руснакът.

В изявлението от страна на Ситроен шефът на тима Ив Матон обяснява, че подаденото обжалване е дало шанс на отбора да анализира ситуацията с нехомологираните компоненти.

Доставчиците ни изпратиха извинително писмо, в което потвърждават наличието на партида с различни от одобрените части. То е доказателство, че не сме имали никакво намерение да мамим нарочно. По отношение на турбото анализът показа, че проблемът е вследствие износване на компонента. Приемаме наказанието, макар да е наистина убийствено, но ще си научим урока и в бъдеще ще сме още по-добри. Все още водим и в двата шампионата, а сега мотивацията ни да печелим е още по-голяма – допълва Матон.

Хирвонен пак отбеляза, че такива неща се случва и е разочарован, но не и ядосан.