Начало Рали Слави Славов: Опознаването на отсечките на рали България приключи без инциденти

Слави Славов: Опознаването на отсечките на рали България приключи без инциденти

250
0
Слави Славов

Директорът на 48-ото рали България Слави Славов сподели, че опознаването на отсечките от страна на пилотите в приключило без инциденти. Общо 54 екипажа ще участват в надпреварата, като днес от 20 часа ще бъде церемониалният старт на надпреварата.

„Рали контролът започва работа 1 час преди началото на шейкдауна, каза още Славов. – Всички коли имат GPS проследяващи устройства. Така рейс-контролът може да взема бързи и адекватни решения в случай на инцидент. Ще има осигурена пожарна и линейка. Има и ограничителни ленти за зрителите.”

Наблюдателите на ФИА Адис Атабей и Мариус Стан също вече са във Варна. На тях им предстои тепърва да ходят по трасето и да огледат отсечките. И двамата вече са били във Варна и се радват да бъдат отново тук.

„Надяваме се да стане хубаво и безопасно рали, заяви Атабей. – Винаги е по-добре когато имаме повече участници от чужбина, както тук в това рали. Това е един добър старт на състезанието.”д

Един от водещите ни пилоти Игнат Исаев със Ситроен DS3 R3 сподели след опознаването: „Отсечките са разнообразни, изискват много висока концентрация. Особено разбитите „Дюлино“ и „Козичино“, там се очертава тежко каране. Със сигурност, който оцелее в този участък и вземе преднина, ще има шансове за подиум. Макадамът през втория ден също не е за подценяване. За тази отсечка е много важно да не завали. Дано до финала времето остане слънчево.